Atilla Can Logo
EBRU SANATÇISIEBRU ARTIST

AKTÜEL / Astăzi este Ziua Mondială Ebru.

11 Eylül 2021

Bu kategoridekilerin tümü

Astăzi este Ziua Mondială Ebru.

Astăzi este Ziua Mondială Ebru.

La mulți ani tuturor artiștilor Ebru!!!

În articolul de azi am să vă prezint unul din cei mai mari artiști de pictură Ebru pe care i-a avut Turcia.

Este vorba de domnul profesor Atilla Can.

Am avut ocazia să îl cunosc la cursurile de specializare desfășurate în cadrul Academiei de Diplomație Culturală din Istanbul. Am fost colegi de clasă, promoția 2019. Ulterior, a răspuns invitației mele de a participa la Cluj la activitățile pe care le pregăteam la „Zilele Clujului”. Pe parcursul unei săptămâni, la standul Ebru au trecut zeci de mii de clujeni care i-au admirat creațiile și sute au dorit să picteze împreună cu el. Domnul Atilla Can este un artist desăvârșit, creațiile sale sunt foarte apreciate în întreaga lume.

Prin eforturile sale, a reușit să includă pictura Ebru în Patrimoniul cultural UNESCO. S-a luptat enorm și a reușit. Declararea zilei de 11 septembrie ca Ziua internațională a picturii Ebru, este un alt efort de-al d-lui profesor. Mai mult decât atât, intenția sa de a reuși să unească toți pictorii de Ebru din lume cu ocazia acestei zile mi se pare extraordinară.

Domnul Atilla Can a fost invitat al primei ediții a Festivalului Transylvanian Tulips Fest, pentru care realizase și dăruise mai multe picturi Ebru. De asemenea, este membru al Consiliului științific al Asociației Turkish Multicultural Business Consortium.

În cele ce urmează, vă voi prezenta câteva visul Ebru al lui Atilla Can, pe care a reușit să îl transpună în realitate. Felicitări, Domnule Profesor! Multe succese! La mulți ani!

„În 2009 am avut un vis. Visul meu era ca arta EBRU să devină protejată de UNESCO Paris, că arta EBRU se va răspândi în lume și că artiștii EBRU se vor aduna anual celebrând Ziua Mondială EBRU. Mi-am dorit ca toți artiștii, indiferent de religie, limbă, rasă, culoare sau cultură, să se îmbrățișeze prietenește și să desfășoare activități împreună în numele umanității și al artei.

Visul meu s-a împlinit. Arta EBRU a fost apreciată de 190 de țări și a devenit parte a „Patrimoniului cultural al lumii” intrând sub protecția UNESCO Paris.

„Ziua mondială Ebru” este o continuare a proiectului depus la UNESCO, un proiect de sensibilizare care își propune să introducă și să răspândească arta EBRU în lume.

„Ziua Mondială Ebru” este un proiect în care oamenii din diferite țări, din diferite culturi și care împărtășesc diferite idei, se reunesc în numele artei.

„Ziua mondială Ebru” este un proiect care dorește ca arta EBRU să devină o artă universală.

În fiecare an, dedicăm organizarea Zilei Mondiale EBRU unei inimi sau unor inimi frumoase. Anul acesta, dedic Ziua Mondială EBRU oamenilor care și-au pierdut viața din cauza pandemiei din lume, și rudelor lor.

Aș dori să mulțumesc artiștilor care sărbătoresc Ziua Mondială EBRU din întreaga lume. Sper ca pandemia să se termine, să ne reunim din nou, să ne îmbrățișăm și să sărbătorim împreună ziua mondială EBRU.”

Totodată, doresc să urez „La mulți ani” tuturor profesorilor și artiștilor Ebru cu care am lucrat în decursul timpului, și nu în ultimul rând, stimabilului profesor Sezay Suliman, care a participat ani de zile la activitățile de pictură Ebru de la Cluj, și a avut răbdare să lucreze cu mii de copii de la colegiile clujene! La mulți ani Davida Nava, câștigător concurs de fotografii Transylvanian Tulips Fest 2020.

Margareta ASLAN, Ph. D.

Executive secretary

Institute of Turkology and Central-Asian Studies

Babeș-Bolyai University, Cluj-Napoca.

+40-745 460 606

Sursa;www.sozmedia.ro

Pentru mai multe informații accesați:

Material mesaje artiști Ebru din mai multe țări cu ocazia Zilei Mondiale Ebru:

https://www.facebook.com/atillacan99/videos/554027242597182

Interviu Atilla Can, 2020 Transylvanian Tulips Fest:

https://turkish-multicultural.com/index.php?sayfa=menu_4...

Site içeriği kopyalanamaz, link verilmeden başka yerde yayınlanamaz.
web tasarım ve programlama deSen